top of page
  • Poza scriitoruluiAlina

Beneficiile practicării Yoga Prenatal

Exercițiile fizice sunt mereu benefice dar când ești însărcinată ai nevoie să încetinești ritmul. Yoga Prenatal este o metodă minunată să rămâi totuși în formă. Alegerea de a participa la clasele de Yoga Prenatal nu îți vor fi benefice doar ție ci și bebelușului tău. Având în vedere că a fi însărcinată înseamnă să treci prin foarte multe schimbări fizice, yoga te ajută să te adaptezi cu grație la aceste modificări.

Yoga Prenatal în Primul Trimestru

O dată cu sarcina apare și stresul. O oră de Yoga Prenatal te poate ajuta să folosești timpul concentrându-te pe tine, nevoile tale, și copilul pe care îl porți. Întinderile ușoare pe care le faci în timpul clasei de Yoga te ajută de asemenea să te eliberezi de acei cârcei ce apar. Ajută chiar la alinarea acelor dureri și senzații de disconfort care par să se adune. Yoga Prenatal întărește mușchii reducând presiunea și încordarea din zona spatelui și șoldurilor. Este de ajutor dacă îi specifici instructorului tău de yoga în ce zone simți disconfort astfel încât acesta să se concentreze pe mișcări care să te ajute.

Yoga Prenatal în Trimestru Doi

Multe femei însărcinate suferă de pe urma lipsei de somn. Yoga Prenatal de ajută, după o oră bună de stretching și exerciții, să ai un somn bun. Participând la clasele de Yoga Prenatal vei primi suportul și înțelegerea celorlalte femei însărcinate. Acest lucru poate fi foarte folositor, în special pentru mămicile care vor naște pentru prima oară care sunt mult mai entuziasmate și stresate despre noua experiență provocatoare.

Posturile de yoga încurajează circulația și scade inflamația. Acest lucru va asigura mai mult oxigen și aport de sânge bebelușului. Deoarece corpul tău hrănește un copil în continuă creștere, respirația ta poate deveni limitată. Yoga Prenatal te ajută să înveți să respiri adânc și egal.

Yoga Prenatal în Trimestru Trei

În această perioadă, burta și sânii cresc în mod evident. Așa se explică durerile constante de spate. Practicând Yoga te va ajuta să îți alungești coloana precum și să întinzi și întărești spatele. Asta nu te va ajuta doar să treci peste perioada sarcinii ci îți va fi de folos ca pregătire pentru perioada solicitantă de de după nașterea copilului. Și probabil beneficiul cel mai important pe care Yoga îl oferă este acela pentru trecerea prin momentul propriu-zis al nașterii. Exercițiile de bază din Yoga sunt respirațiile puternice, tehnici ce se vor dovedi foarte folositoare în travaliu.

Yoga Prenatal ajută femeile gravide să se descurce cu efortul și disconfortul de a fi însărcinate. De fapt va face experienta sarcinii mai usoară și chiar una de care te poți bucura. Per total înveți să îți calmezi mintea și corpul. În acest fel vei dezvolta o pace interioară care va fi utilă mult timp, chiar după ce se va naște copilul.


În general yoga oferă o multitudine de beneficii fizice și mentale, iar pentru majoritatea neplăcerilor din perioadei de sarcină yoga este de asemenea o alinare naturală pe lângă îmbunătățirea flexibilității și tonusului muscular.


Practicând yoga înainte de naștere într-un mod sigur și potrivit, te va ajuta să treci peste multe din perioadele dificile ale sarcinii. Mai mult de atât, te va pregăti mental, fizic și spiritual pentru nașterea propriu-zisă deoarece ai devenit mai puternică și flexibilă în zonele importante pentru acest proces.


Text preluat de pe: https://www.doyouyoga.com/the-benefits-of-prenatal-yoga/

146 afișări0 comentarii
bottom of page